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Get excited, because this year’s ¡Viva Milagro! is going to be extra delicious and fun! This year we will have a very special treat – a mezcal toast to celebrate Milagro’s 30th anniversary season! Our good friends at Wahaka Mezcal, who some of you will remember from our Gala Milagro: ¡Celebrando Argentina! last spring, are generously donating some of their delicious mezcal, Reposado con Gusano, in honor of Milagro and the Day of the Dead!
Get excited, because this year’s ¡Viva Milagro! is going to be extra delicious and fun! This year we will have a very special treat – a mezcal toast to celebrate Milagro’s 30th anniversary season! Our good friends at Wahaka Mezcal, who some of you will remember from our Gala Milagro: ¡Celebrando Argentina! last spring, are generously donating some of their delicious mezcal, Reposado con Gusano, in honor of Milagro and the Day of the Dead!
Reposado con Gusano is a special mezcal that is aged up to 6
months in oak barrels and is made from 100% Espadin agave.
Some information for the curious: a gusano is the
famous mezcal worm, the larva of a weevil known as the picudo del agave. For the uninitiated, it
may seem strange to drink something that has a worm in it! However, the
inclusion of the worm in a bottle of mezcal is not only perfectly safe (the
worm is cured in pure alcohol) and a natural filter that gives the mezcal a
smoother flavor, but it is also a fitting fate: the picudo del agave
can damage an entire crop of agave by eating it from the inside out. The worm is also said to be a powerful aphrodisiac!
Wahaka Mezcal is an artisanal mezcal produced
by 5th generation mezcaleros from San Dionisio Ocotepec, Oaxaca,
Mexico. It’s truly a wonderful experience, and we are so honored to have
Wahaka’s Eduardo Belaunzaran coming to ¡Viva Milagro! to tell us a bit more
about this sensational mezcal. Don’t miss it!
Tickets are $75 each and must be purchased in advance.
Seating is limited and the deadline to RSVP is Oct. 15. Purchase
your tickets with a credit card online or by calling 503-236-7253; if
you wish to pay with cash or check, stop by our offices weekdays 8:30 a.m.-5
p.m. If you are unable to attend please consider making a tax-deductible
donation to Milagro online or
mail a check to: Milagro, 425 SE Sixth Ave., Portland, OR 97214.
*****
Las entradas para este evento son de $75 cada una, disponibles solo por
anticipo. El cupo es limitado, y las reservaciones deben hacerse antes del 15
de octubre. Compre sus entradas con tarjeta de crédito en línea, o llamando al
503-236-7253; si desea pagar con cheuque o efectivo pase a nuestra oficina
durante horas hábiles. Si no puede asisitir, puede hacer una donación deducible
de impuestos en línea o por cheque enviándolo a Milagro, 425 SE 6th Ave,
Portland, OR 97214.
*****
Apúrese a
reservar su asiento, ya que la fiesta ¡Viva Milagro! será más deliciosa y
divertida que nunca. Este año tendremos una participación especial: un brindis
con mezcal para celebrar ¡el Trigésimo Aniversario de Milagro! Nuestros buenos
amigos de Wahaka Mezcal, quienes algunos recordarán de la Gala Milagro: ¡Celebrando Argetina! esta
primavera , donarán su delicioso mezcal Reposado con Gusano en honor de
Milagro y el Día de los Muertos.
Reposado con
Gusano es un mezcal especial añejado hasta 6 meses en barriles de roble,
destilado de 100% agave espadín.
Para los
curiosos: el famoso gusano del mezcal o gusano rojo,
es la larva del picudo del agave.
Al principio puede parecer raro beber algo con un gusano dentro. La
inclusión del gusano en la botella de mezcal no solo es completamente segura
(el gusano “se cura” en alcohol puro), sino que sirve para filtrar naturalmente
el mezcal y otorgarle un sabor más suave y revela una justicia poética: el
picudo es un parasito de los agaves que puede arruinar toda una cosecha,
devorándola por dentro. También se dice que el gusano es un poderoso afrodisiaco.
Wahaka Mezcal es
un mezcal artesanal producido por mezcaleros de 5ª generación de San Dioniosio
Ocotepec, Oaxaca, Mexico. Es una experiencia verdaderamente maravillosa, y
Eduardo Belaunzaran nos honrará con su presencia para presentar y explicar su
fantastico mezcal. ¡No se lo pierda!
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